Bekräftade Sponsorer & Utställare

Guldsponsor

utställare

Idorsia Pharmaceuticals Nordics

Idorsia is specialized in the discovery, development, and commercialization of innovative medicines, with the aim of transforming the horizon of therapeutic options to help more patients. Headquartered in Switzerland, Idorsia is a high-potential biopharmaceutical company with a 20-year heritage of drug discovery, a broad portfolio of innovative drugs in the pipeline, an experienced team of professionals covering all disciplines from bench to bedside. With commercial operations in Europe and North America this constitutes the ideal constellation for bringing innovative medicines to patients.

Guldsponsor

utställare

ResMed Sweden AB

Resmed är ett världsledande företag inom uppkopplad nära vård. Genom att möjliggöra nära vård förbättrar vi livskvaliteten, minskar effekterna av kroniska sjukdomar och sänker kostnaderna för konsumenter och sjukvårdssystem i mer än 140 länder. Vi är över 7500 ResMedianer som varje dag verkar för ett hälsosammare liv i nära vård för personer med andningsrelaterade sjukdomar. I Sverige stödjer och utvecklar vår digitala hälsoteknik och molnanslutna medicinska apparater vården för personer med sömnapné, KOL och andra kroniska andningssjukdomar. Vårt mål på ResMed är att inspirera och ge energi, vi hjälper människor världen över att sova bättre, andas lättare och leva längre.

UTSTÄLLARE

Nowus Healthcare

Nowus Healtcare har nu funnits på den svenska marknaden i snart sju år och är väl etablerade som återförsäljare för Tyska Löwenstein över hela Sverige. Med produkter inom Sleep kan vi erbjuda, från CPAP till livsuppehållande ventilatorer och givetvis ett stort utbud av masker.

UTSTÄLLARE

SESAR

SESAR Svenska sömnapnéregistret (SESAR) är ett nationellt kvalitetsregister, ett så kallad diagnosregister. SESAR följer patienter med misstänkt eller fastställd sömnapné. SESAR startade 2010 och idag finns det närmare 150 000 patienter i registret och det görs upp till 50 000 patientbesök om året. SESAR kartlägger utredning, behandling och uppföljning av sömnapné. Med hjälp av registret utvärderas väntetider, samtliga behandlingsalternativ och samsjuklighet. Syftet med registret är att fler patienter som lider av sömnapné ska diagnostiseras och få rätt behandling.

Syftet är också att utjämna skillnader över landet i den vård patienterna får. Registret utgör även ett stort betydelsefullt underlag för klinisk forskning. SESAR har bidragit med kunskap om dagens sömnapnévård vid framtagning av både vårdprogram och vårdförlopp för obstruktiv sömnapné för vuxna. Likaså kommer registrets data vara en viktig del i uppföljningen av vårdförloppets effekter. På SESAR:s hemsida finns en öppen statistikvisning med omfattande data om utredning, behandling och uppföljning av sömnapné i Sverige. Varje enhet kan följa sina egna resultat och jämföra med riket och andra enheter.

UTSTÄLLARE

OrthoApnea SL

OrthoApnea is a global company specialized in developing, producing and distributing MADs for the treatment of Obstructive Sleep Apnea (OSA) and snoring. OrthoApnea NOA is a unique MAD completely manufactured in a digital and personalized environment in relation to the mandibular biomechanics of each patient, which increases its efficiency and comfort. A clinically proven solution to treat OSA and snoring patients, composed by two individual splints which hold the jaw in a controlled forward position in order to facilitate breathing during the sleep.

UTSTÄLLARE

Medidyne AB

Medidyne AB bildades i samarbete med Medidyne Danmark 2006. Medidyne AB har sitt säte i lokaler i Ängelholm. 2002 startades den Danska verksamheten, 2007 startades den Norska verksamheten och 2012 startades den Finska verksamheten. I dag är vi ett nordiskt företag med över 100 duktiga teammedlemmar och kontor i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Medidyne är ett solitt, privatägt företag. Vår kärnverksamhet består av distribution av medicinsk utrustning och vi representerar ett antal världsledande tillverkare inom vår bransch.

Vi är en välorganiserad verksamhet med engagerade, professionella medarbetare. Det gör att vi kan ge bästa möjliga service till våra kunder i hela Norden. Vårt huvudfokus är akut- och intensivvård, och vi är ledande på det här området. Vårt uppdrag och existensberättigande är att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans med våra partners för att rädda liv och förbättra livskvaliteten för alla som kommer i kontakt med våra produkter. Vårt mål är att tillhandahålla säkra, effektiva och användarvänliga produkter och tjänster.

UTSTÄLLARE

PO Medica

PO Medica tillhandahåller innovativ och kvalitativ Medicinteknisk utrustning för sjukvården inom de nordiska länderna, med stor kunskap och teknisk support mot kunden. Affärsidén är att vi ska, gemensamt med vårdgivare och partners, vara en agil, oberoende och innovativ aktör inom specialistsjukvården. Tillsammans ska vi skapa utveckling och förenkla en säker vård. PO Medicas Mission är ”Vi gör nytta för många, på riktigt”. Men Visionen om att ”Vi ska vara den ledande och naturliga samarbetspartnern i Norden”. Visionen ger oss bilden av vad vi strävar efter och vad som vi har mod och passion att tro på. Den ger oss också svar på varför vi som bolag finns.

UTSTÄLLARE

Fisher & Paykel Healthcare

Fisher & Paykel Healthcare är ett företag som är ledande inom design, tillverkning och marknadsföring av produkter och system inom akut och kronisk andningsvård och behandling av sömnapné. Vi arbetar alltid för att förbättra för patienterna och drivs av att hitta de bästa lösningarna för våra kunder och deras patienters behov inom hälso och sjukvård. Våra masker för sömnapné är designade för att arbeta i harmoni med patientens normala andetag under sömn, med fokus på komfort, minimalt läckage och lätta att använda. Vi har masker inom alla kategorier, helmasker, näsmasker och näskudde masker.

UTSTÄLLARE

SomnoMed Nordic AB

SomnoMed är ett ledande globalt medicintekniskt företag fokuserat på att erbjuda innovativa lösningar för obstruktiv sömnapné och andra sömnrelaterade andningsstörningar. Genom att kombinera avancerad teknik med medicinsk expertis, erbjuder de skräddarsydda behandlingsalternativ för patienter över hela världen , i syfte att förbättra sömnkvaliteten och därigenom hälsan och livskvaliteten.

UTSTÄLLARE

utställare

SOMNOmedics

Innom sömnmedicinområdet ser vi oss själva som specialister för polysomnografi och polygrafiscreeningar. Utöver det har vår erfarenhet från de senaste 25 åren också gjort det möjligt för oss att utnyttja kardiologi och neurologi. Idag tillhandahåller vi sofistikerade lösningar för långtidsdiagnostiska EEG, långtids-EKG eller innovativa kontinuerliga, ambulatoriska blodtrycksmätningar. Samtidigt strävar vi efter att hålla våra lösningar lätta att applicera, pålitliga i sina resultat och hållbara under den dagliga rutinen.

© Copyright - SFSS