Hållbarhet

SFSS 2024 bryr sig om hållbarhet!

Som arrangörer för konferensen SFSS 2024 arbetar vi målmedvetet för att minska miljö- och klimatpåverkan vid arrangemanget. En konferens av denna storlek påverkar emellertid alltid miljön på grund av antalet personer som deltar, t.ex. det ökade resandet, mat och avfall etc. I planeringen av konferensen är vårt mål att minimera påverkan för miljön.

Hållbara åtgärder

Konferensen arbetar för att få begränsad inverkan på miljön genom noggrann konsumtion av energi och resurser. Detta inkluderar elektroniskt distribuerat mötesmaterial och online fildelning. Vi producerar inte onödigt konferensmaterial och produkter och väljer i så fall miljövänliga och socialt vänliga produkter. Vi gör aktiva val att tillhandahålla hälsosam och klimatsmart mat på konferensen. Trots att ett helt hållbart möte kräver mera förberedelser är det värt ansträngningen, då alla åtgärder kan bidra till en positiv inverkan på miljön och generera hållbara lösningar för minskad klimatpåverkan.

Dessa riktlinjer ges till deltagare, medverkande, utställare och entreprenörer vid konferensen och syftar till att utbilda och inspirera till fortsatt minskning av växthusgasutsläpp. Dessa riktlinjer utvärderas kontinuerligt, eftersom teknik och begränsningsalternativ fortsätter att förändras.

Konferensen SFSS 2024 – Hållbarhetsvision

I samband med konferensen vill vi visa att den lokala organisationen tar ansvar för att bevara miljön och sträva efter att genomföra miljöledning baserat på en god balans mellan miljöskydd och affärsutveckling.

Vi kommer proaktivt att sprida information och förslag till besökare och intressenter vid konferensen för att bidra till genomförandet och utveckling av ett hållbart samhälle.

Vi hoppas och tror att konferensen SFSS 2024 kommer att inspirera andra att ha fokus på hållbarhet och minskad miljöpåverkan.

Några av de saker vi gör:

Väljer konferensanläggning och andra leverantörer som har ett aktivt miljöarbete och som helst ska vara miljödiplomerade eller miljöcertifierade.

Hotellen som valts för konferensen har ett aktivt miljöarbete och är alla miljödiplomerade eller miljöcertifierade.

Lokalen Wilandersalen och hotell ligger centralt och lättillgängligt för lokaltrafiken.

Under konferensen kommer vi att erbjuda minst en vegetarisk meny. Inget rött kött serveras i samband med konferensen.

Allt kaffe/te som serveras vid “fika” rasterna (kaffepauser) kommer att vara ekologiskt och Fairtrade.

Svenskt kranvatten är av hög kvalitet och det kommer att finnas tillgängligt i hela anläggningen. Vi undviker vatten på flaska.

Konferensanläggningen tillhandahåller avfallssorteringsfack i konferensområdet och sorterar och återvinner avfall.

Tryckta material hålls till ett minimum och allt tryckt papper som konferensen tillhandahåller är tillverkat av certifierat papper. Konferensmaterial så som programbok och information tillhandahålls online och via konferensens app.

Gåvor är minimerade. Konferensen om SFSS 2024 väljer istället att donera pengar till välgörenhetsprojekt via någon svensk organisation.

Konferensnamnskylten är gjord av papper (FSC-certifierad) och inte av plast. Namnskyltsbandet är tillverkat av återvunnet material och är socialt hållbart producerat.

Vad du som besökare kan göra:

Res gärna med buss eller tåg, undvik flyg. Tågstationen ligger mittemot konferenshotellet, Elite Stora Hotel.

I Jönköping är det lätt att gå. Hotellen ligger i stadens centrum, alla hotell ligger inom gångavstånd från varandra och kvällseventet – gå och utforska staden, använd kollektivtrafik istället för att ta taxi.

Följ anvisningarna om avfallshantering och andra miljöaktiviteter på konferensanläggningen och på ditt boende där det finns tillgängligt.

Svenskt kranvatten är av hög kvalitet. Välj detta istället för vatten på flaska. Ta med egna flaskor och fyll dem med kranvatten.

Om du har några frågor eller förslag till hållbarhetsarbetet för konferensen är du välkommen att kontakta oss på: sfss2024@meetx.se

Vänligen delta på ett klimatvänligt sätt!

© Copyright - SFSS